Saturday, July 31, 2010

EXCLUSIVE BISKUT RAYA 2010


CHANGTUNG SNOWY

A.

130 GM BUTTER
60 GM GULA KASTOR
1/2 STEH CHOCOLATE PASTE

B.

40 GM KACANG TANAH, BAKAR DAN KISAR HALUS
20 GM KOKO KRUNCH, KISAR HALUS
130 GM TEPUNG GANDUM
35 GM TEPUNG KASTAD

HIASAN: COKLAT MASAKAN PUTIH
COKLAT MASAKAN STRAWBERRY
SANDING SUGAR MERAH
PAPER CUP
KACANG TANAH DI BAKAR DAN CINCANG KASAR

1. PANASKAN OVEN 150C
2. SEBATIKAN SEMUA BAHAN A HINGGA SEBATI
3. MASUKKAN SEMUA BAHAN B DAN ULI MENJADI DOH YANG LEMBUT.
4. SUKAT 1/2 SBESAR ADUNAN DAN BULAT2KAN
5. CELUP DALAM PUTIH TELUR DAN GOLEKKAN DALAM KACANG TANAH CINCANG.
6. BAKAR SELAMA 25 MINIT.
7. DAH SEJUK CELUPKAN DALAM COKLAT PUTIH MASUKKAN DALAM PAPERCUP
MERAH DAN LOREKKAN DENGAN COKLAT STRAWBERRY
8. TABURKAN DENGAN SANDING SUGAR MERAH.

No comments: